Beauty begins the moment you decide to be yourself

Då jag inte mår så bra dom här senaste dagarna så kände jag att lite ordspråk från Coco Chanel inte kunde vara hur fel som helst. Är ingen som håller på med fashion eller något sånt men erkänner att vissa ordspråk som Coco har sagt är riktigt bra. Vad tycker du?
 
 
 Gården med lugnet i sig

Hunden är hemma hos sig och vi drog till torpet. Världens bästa torp enligt mig och bara älskar att åka dit. Lugnet, stallet, gården och ja allt där är så härligt med tanke på att det är så tyst runt omkring. Inte många som kommer förbi heller vilket är så härligt. Men jag har bestämt att jag ska spara ihop ett antal pengar så att man kan ta det viktigaste först för att kunna fixa huset iallafall och blir det inte riktigt det så har jag iallafall startkapital till en egen gård/torp. Gick och fixade lite på dygnkasan (där jag kastar hästskiten) vilket är helt naturligt för mig innan jag gick och tog lite kort runt omkring. Men det började regna så jag saknade att ha en keps på mig. När man har väldigt tunt hår och det blir blött så ser det ut som om det är slickat längst huvudet, så keps är bäst mot det.

Resten av kvällen blir att kolla på lättsamma filmer och en ansiktsmask på bara för att verkligen varva ner, så att man inte blir helt förbaskad på jobbet då jag redan är så stressad att jag kostnad mår illa på jobbet. Känns skönt att det ändå är ett års anställning och om jag kommer att fortsätta efter ett år återstår att se.

 Ut i skogen med pappa och hunden för att koppla av

Lördag medan man har inte gjort allt för mycket underdagen förutom att svara lite på kommentarer och kollat igenom mejlen. Efter att ha sovit ut så har jag räknat ut hur mycket jag ska få i lön då jag ska både ha från min vikariat men även från min anställning, som tydligen ska komma på måndag. Tänkte att jag sen skulle räkna ut vart jag ska stoppa det mesta av dom med tanke på att jag fick en hel del. Är riktigt nöjd över att jag lyckades skrapa ihop den summan ändå.

Blev en promenad med hunden och pappa senare idag så medan vi gick så ville pappa ha ”drag hjälp”. Så han fick ta hunden och ja han gick då som jag normalt gör vilket var ju bra. Han gick sen även igenom lite på myren och vart blöt om både skor och ben. Trodde han hade gjort sig illa men det visade sig vara blåbär på hans händer. Väldigt mysigt men så mycket mygg och knott det var ute vilket inte alls var det roligaste. Men vi har överlevt och det är ju huvudsaken men även att ingen gjorde sig illa.

Bästa tiden är när man kan vara ute och gå eller rida i skogen bara för att rensa huvudet men även att kunna varva ner inför allt annat i livet. Men även när man mår dåligt på grad av psykiskt ohälsa (depression och panikattacker/panikångest.)

 Kaos vecka men äntligen fredag

Nytt ställe att jobba på och hela veckan har varit ett sånt kaos att jag mest har gått och lagt mig innan det blev att gå ut med hunden. Vissa dagar har det regnat och hållit på medan jag har två tröjor, en fleece jacka och vind jacka på mig så fort jag ska ut på morgonen men även under jobbet. Då jag tycker det har varit så otroligt kallt ute och har funderat på att ta på mig vinter jackan bara för att slippa frysa. Men har tänkt för mig själv att så kan jag ju inte göra än och väljer därför att ha så många fler tröjor och jackor på mig. Har verkligen längtat tills man jobbat klart idag och nu blir det att bara ta det så mycket lugnt man kan innan allt börjar om. Kommer absolut att fixa med bloggen i helgen och lämna tillbaka hunden på söndag, tråkigt nog men så är det när man är hundvakt. Men på något sätt måste jag nog säga att det ändå kommer bli lite skönt men även ganska tomt ändå. Vad ska du göra i helgen?

 Rensar tankarna

Mysigt med att gå ut med hunden idag efter väldigt förvirrande och galen dag på jobbet, hade även möte idag på jobbet och kan bara säga att chefen hade en del dåliga ord val. En av dom lät ungeär som om att jag berättar allt för henne men det har jag knappt gjort. Bara när jag sagt till om vissa saker som när jag ska vara borta eller funderingar kring jobbet. Naturen och gå ut på promenad är en av det skönaste jag vet efter en sån här jobbig dag. Förutom att jag helst skulle vilja ta en uteritt egentligen men när man bara har en hund hemma och ingen häst eller ponny så blir det så att man tar hunden med sig. Ibland har jag gått ut själv bara för att lyssna på en bok eller en podd medan jag tar det lugnt och samlar tankarna som behövs ibland.
 
Född: 2 Oktober 1990
Bor: Ångermanland
Civilstatus: Singel

Bor ute i urskogen i Ångermanland med närmaste granne några hektar bort. Jobbar inom Teknik och Serviceförvaltningen men jag måste bara säga att det inte riktigt passar mig, så letar konstant efter ett nytt jobb! Uppvuxen med renar, hundar, katter och hästar. På fritiden väljer jag att umgås med mina vänner och vara ute i stallet, rengärdet, fotograferar en hel del ridsport/hästsport, mässor och konserter samt nördar gärna ett par timmar framför datorn med The Sims eller House Flipper. Helt enkelt en blogg om mitt liv utanför arbetstid.
Har ni frågor angående bloggen eller samarbeten m.m så får ni gärna kontakta mig och det kan ni göra på ayumuchanswe@hotmail.com