Det här tror jag kommer att funka

Trodde att sjukgymnasten inte riktigt skulle komma nu under morgonen men var bara lite sen. Och den personen kunde bara hålla med mig om att musklerna var spända. Så vi tog lite TC (om jag minns rätt) det är små elstötar med masserande funktion och det funkade bara på ett ställe. Med tanke på att dom andra tre ställena inte funkade alls. Och så fick jag några övningar för att mjuka upp musklerna men har fått tid nästa vecka också, så får se om nålarna har kommit för då ska jag få akupunktur. Vilket kommer att bli intressant att se hur det kommer att gå med tanke på att jag har en sån stor nålskräck. Kommer att göra ont gissar jag på men det kommer att bli väldigt intressant ändå.

Känns som om att den här sjukgymnasten är så mycket bättre än den förra. Och det roliga är att jag faktiskt känner den personen då vi gick i samma klass under lågstadiet. Så hur kul är inte det? Otroligt kul faktiskt om jag ska vara ärlig så det kommer att kul att få gå dit dom närmsta veckorna. Längtar faktiskt till den dagen då det inte gör ont längre i musklerna så jag är så pepp på det här. Tänk er att ha ont i ett år och ingen som direkt velat hjälpa er fast att ni har så ont att ibland kan man bara ligga och skrika på grund av smärtan. Sjukgymnasten trodde även att en del av min huvudvärk (har haft det nästan varje dag nu) kan bero på spänningarna i själva muskeln.

Nu kanske jag tjatar så otroligt mycket men är så väldigt glad över att äntligen har hittat någon som vill hjälpa en. Har någon av er gjort akupunktur? Så berätta gärna hur du upplevde det, om du vill såklart.🙂

 
Bild från PixabayEn månad

En månad är det sen jag bytte portal nu och det känns som om jag har en bättre portal nu. Och jag trivs med bloggen väldigt bra samt att jag personligen tycker att jag har haft ganska bra med besökare, då i skrivande stund har haft 421 besökare under en månad. Kan hända att jag hade fler förut men eftersom det var så mycket problem så är jag ändå nöjd över min nya portal. Hade helt ärligt inte räknat med att få 421 besökare under en månad vilket är en glad överraskning.

Så vad ska jag göra för att fira att bloggen är en månad gammal nu?? Färga håret? Fast tror mitt hår är för rent just nu. Göra övningarna som jag fick av sjukgymnasten? Dom måste jag ju ändå göra tills nästa vecka då jag ska dit igen. Något borde jag hitta på att göra men vad är ju en fråga och jag får se vad det kommer att bli. Skulle däremot villa ta ett varmt bad och bara slappna av men så blir det nog inte än på ett tag. Men som sagt att bloggen har blivit en månad är helt otroligt kul och känner mig på g till så mycket kul som kommer att komma upp under vecakn.

 Hur tycker jag att veckan har varit?

Vad ska du göra idag?

Idag är det som sagt söndag så det har varit lite som en lugn dag då jag mest har läst, burit in ved och tränat. Men ska även komma på ämnen att skriva om som jag senare kan sätta mig under veckan och skriva. Har ni något ämne ni tycker att jag ska lyfta fram så berätta. 

Vad har varit bäst i veckan?

Det var nog att jag åkte in till Östersund och träffade Tess så klart men även att jag äntligen fick tag på boken Yrke: Influencer. Så ja det har nog varit det bästa under hela veckan och att jag har fått tid hos sjukgymnasten.

 Vad har varit sämst i veckan?

Jag försöker alltid se på det positiva i allt hur dåligt det än är och ibland blir det svårt, men denna vecka har det inte varit något direkt sämst. Helt ärligt så har det varit en helt okej vecka.

Vilka filmer har du sett den här veckan?

Oj jag har sett två stycken av Wrong Turn det vill säga 1 och 2 men helt ärligt så tycker jag dom är tråkig. Är dom andra bättre? Annars så har jag mest bara sett på YouTube och the simpsons. 

Vad längtar du efter?

Jag längtar faktiskt så otroligt mycket efter att få flytta och bo själv igen. Vilket kommer att ta tid då det inte finns så mycket pengar just nu. Men jag skulle vilja hyra en gård eller hyrköpa (måste bara få en bättre uppfattning på vad faktiskt hyrköpa är för något) med stall. Gärna i jämtland eller angränsande län. Så ja det är vad jag längtar efter men även att ha hästar igen då det är som sagt min stora passion här i livet. 

Vad har du ätit mest av?

Kräftstjärtar har jag ätit mest av denna vecka och har inte kommit över det än. Gissar på att någon gång undre nästa vecka så har jag något annat som jag äter mer av än tidigare.
Är min lördag intressant?

Lördag är en dag som jag oftast brukar vara ”ledig” från sociala medier och det brukar vara skönt att få en dag utan att tänka så mycket på bloggen eller instagram till 100%. Så idag har det varit sovmorgon och handlat mat men även tränat fast nacken strejkar. Måste få träna annars blir jag tokig av att inte göra något alls. Har även fått dille på kräftstjärtar och slänger ner det i mot hopkok varje gång jag lagar mat till mig själv just nu. Det kanske inte är speciellt hälsosamt men det är vad jag just nu tycker är super gott, så då blir det så. Vad som kommer att hända resten av dagen/kvällen är väl att jag ska fortsätta att läsa boken och ta lite yoga med wiiet innan det blir film. Så man kan nog säga att mina lördagar är otroligt lugna och avslappnade för mitt huvud då jag är ganska stressad under veckorna. Vilket det nog är ganska konstigt tycker vissa då jag inte jobbar men jag personligen anser att min blogg är mitt jobb just nu. Men det skulle inte skada att jobba på ett tillställe så jag får in lite mer pengar på kontot.

Är det ens intressant att läsa om vad jag gör på en helg eller skulle ni vilja läsa om något annat då?? Gillar att få höra vad ni tycker och tänker, då jag gärna vill utvecklas och ibland har faktiskt även jag slut på idéer på vad jag kan skriva om. Glöm inte att ni är bara för bäst.

 Mini haul

Tänkte visa er igår vad jag hade köpt i Östersund men tro mig jag var så trött när jag väl kom hem att jag faktiskt gick och la mig säkert vid halv åtta. Somnade mest troligt innan åtta på kvällen till en film. Ja jag var riktigt super trött då jag halv sov i bilen ett tag med. Som titeln säger så är det en mini haul då jag är urdålig på att handla konstigt nog. Men vi gick en sväng på stan jag och Tess då vi bara kunde umgås i ca 3-4 timmar, hade velat umgåts mera men det blir så när man ska ses under veckan. Brukar vara kortare tid annars så jag är endå nöjd.
Vi åt lunch på Krikelin & Co vilket var helt okej på maten då vi tog från buffen, men gud vad mycket folk det var där vid lunch, man satt som sardiner i en ask. Var nära på att svara ett gäng som satt mitt i mot oss när dom pratade då det kändes som om dom pratade till oss. Vilket dom såklart inte gjorde, men det kändes som det. Så det slutade med att jag fick en liten panikattack och ville bara därifrån fast jag inte var riktigt mätt. Tack och lov så ville Tess också ut fort så det blev inte en stor panikattack då jag kan antingen börja gråta eller bli så stressad att jag svarar argt om någon pratar med mig. Måste verkligen spara så att jag har råd att köpa en mindre kamera, då jag saknade det igår.
Jag köpte alltså Pocky, hårfärg och boken Yrke:Influencer.
 
Precis som det står i texten om mig så älskar jag pocky och där man kan köpa det här omkring är oftast stängt, så jag drog med mig Tess till hemmakväll och köpte ett packet av varje dom hade. Borde kanske ha köpt flera.
Yrke: Influencer har jag letat så ofta jag åkt någonstans då jag ville så gärna ha den boken och efter bokhandel nummer två i Östersund så hittade jag den. Personalen fick faktiskt gå in på lagret för att hämta den, då den inte fanns i hyllorna.
Hårfärg för att jag galet nog har tröttnat på att färga mitt hår mörkt, är egentligen blond/mörkblod. Men har kört så mycket med mörkhårfärg att det känns tråkigt. Och pappa blir överlycklig då han vill att jag ska vara blond igen och som sagt så har jag själv lessnat på att vara mörkhårig.
 Otroligt glad över att få en tid

Woho lyckades få tag på ett telefon nummer till sjukgymnasten nu på morgonen och även om jag var extremt trött och var otroligt hes så fick jag iallafall en tid. Inte för att min hesa röst hade det med att göra förutom att jag lät som om jag har haft väldens party och bara sovit några timmar. Men ja jag sov inte mycket i natt då jag verkligen inte kunde sova alls, fast fick en tid så på måndag morgon drar jag dit. Är otroligt glad över att få en tid någorlunda snabbt även om det är olidligt tidigt men detta klarar jag av. Hoppas bara på att hon kan hjälpa mig och få bort knutarna i min nacke till att börja med, då jag skulle vilja kunna träna mer normalt igen och slappna av i just dom musklerna. Så håll tummarna på det bästa.

Imorgon så drar jag även iväg till stan för att kolla på några saker och vissa av dom grejorna kommer att köpas. Skulle vilja kolla på en kamera också men tror inte att det blir så men vem vet? Då det skulle vara skönt med en mindre bra kamera och som även filmar bra. Så vi får se hur det blir med den saken. Ska göra vad jag kan så att jag kanske kan gå och köpa pocky på hemmakväll då jag verkligen vill ha det. Får även se om Tess kan/hinner umgås lite tills hon ska börja jobba. Så det ska jag kolla med henne idag, då det skulle vara kul att ses. Eller om någon annan av mina vänner hinner. 

 Längtar tills det är vår igen

Kan inte låta bli att skratta då jag hade tänkt ringa sjukgymnasten men det visade sig att dom inte hade ens ett telefon nummer, så det var bara att ge upp. Måste ringa receptionen imorgon och kolla om jag kan boka en tid via dom istället. Gick ut för att skotta även om nacken är ganska ond vilket har varit så bra länge nu men jag hoppas att jag kommer att få hjälp snart. Men det var ändå skönt att skotta snö idag även om jag helst av allt skulle vilja att snön och isen smälte bort. Då jag verkligen längtar tills det är vår igen och värme, just nu är det bara otroligt mycket snö som gör att det är galet ibland att ta sig någonstans.

Så jag har haft en relativt lugn dag och kan nog egentligen inte säga så mycket om det känns det som. Har kollat lite YouTube och kollat på hästgårdar här omkring på hemnet (vilket är en av mina favorit göra när jag har väldigt tråkigt) men även för inspiration.

Hur skulle ni vilja bo och göra i framtiden??

 Vi måste sluta ta ner vårat eget värde

På min förra portal så hade dom en challenge eller ja en tävling där man kunde gå med och utvecklas som bloggare. Men man skulle göra det helt själv och för min del så gick det väl sådär tycker jag. Men jag såg så många utvecklades och blivit super bra medan jag själv som sagt mest bara hade kommit på vad för nisch min blogg har. Vilket var stort för mig men så är det ibland. Att jag inte skulle vinna visste jag redan på dag nummer ett men kämpade på ändå och försökte verkligen att utvecklas. Något jag har kommit i insikt på förlänga sen men skulle någon säga att jag vann så skulle jag nog knappt tro dom, då det finns så många som är så mycket bättre än mig.

Har kommer min stora insikt på att något inte riktigt stämmer som det ska. Vilket är att jag insåg att jag måste sluta tycka att jag är sämre än alla andra. Då jag oftast inte tycker att jag är bättre än andra men på så sätt så har jag även dragit ner mitt eget värde. Vilket inte alls är bra och det är något jag även sett hos andra. För vi kan ju inte jämföra oss mot varandra då vi alla har olika bakgrund, historia och situation här i livet. Men alla har vi ett värde så att ingen kan säga att man är värdelös och även om man är dålig på något så kan man faktiskt bli bättre men även lära sig mera. Det är väl ändå därför livet är så intressant för det inte jag kan kan någon annan och kan lära ut.

Jag måste även börja tänka att okej det här är jag inte så duktig på men jag kan fråga folk som ser ut att veta och samla information om olika saker. För är jag inte frågvis så kommer jag inte få veta något eller lära mig saker. Då man lär sig något nytt hela livet.

Så ja jag är duktigt på mitt område och har en del kvar att lära mig av både andra bloggare men även av mig själv, då jag kan mer än vad jag faktiskt skulle vilja erkänna. Det största utmaningen för mig är att erkänna för mig själv att jag har ett värde jag med inom bloggandet. Då jag som sagt har sett ner på mig själv fast jag inte ska göra det. Oftast så gör jag vad jag kan för att andra inte ska se ner på sig själv som bloggare.

Om jag kan göra det så kan även du.

 Oftast så saknar jag mina vänner

Vad kan man säga? Igår så ville jag mer eller mindre inte göra något alls och satt mest bara framför en bok men även kollade på serier. Innan jag började må dåligt men som tur är så mår jag mycket bättre idag. Börjar få lite mer energi att skriva igen och ska publicera om ett inlägg från min gamla portal som jag tycker kan vara en bra ide att skriva lite annorlunda och mycket mer än vad jag gjorde förut. Och det får ni helt enkelt läsa när den väl kommer ut, vilket jag tror är om ett par dagar. 

Vad mer kommer att hända idag då? Faktiskt så tror jag det blir som alla andra dagar en massa serier och cola istället för melodifestivalen såklart. Men även läsa bloggar och böcker då det är helg. Visst hade det varit kul att gå ute och umgås med folk på en krog eller något party, men det finns inte riktigt där jag bor plus har inte många vänner här alls så jag får helt enkelt nöja mig med att vara hemma och skriva eller läsa en bok med ett glas cider/vin om jag vill lyxa till det lite. Oftast så saknar jag mina vänner och kan bli tokig för att det är så långt till dom då det tar 2 timmar att åka bil dit där dom bor. Skulle jag ta bussen så får jag helt enkelt dubbla på dom timmarna tråkigt nog. Så oftast så blir det att man är hemma och mest nu när man inte har någon bil alls, annars så kunde man åka dit vissa helger.

 
 Kvalitets tid med min fasters barn

Tänkte att det var nog en relativt lugn dag, men det slutade att jag åkte med min fasters barn och deras kompis på bio. Vilket var super kul och vi hade det trevligt även om det fanns andra barn där som inte riktigt verkar ha förstått att man ska vara tyst på bio.
Nog om det filmen vi såg var Jumanji 2. Vet att många har sett den sen länge men hos oss så visades den nu under sportlovet. Tror den har visas hos oss förut men lite osäker på den frågan.

Med det var kul att ha lite kvalitets tid med min fasters barn, då det inte hämder så ofta alls. Förr så åkte jag med dottern till stallet för ridlektionerna. Och kolla till min egen eller någon annans häst. 

3 KommentarerTestar att massera under foten

Relativt lugn dag kan man säga förutom att foten fortfarande känns konstig egentligen. Men det blir nog bättre annars så får jag väl ringa läkaren och råd fråga. Idag så åkte jag inte till rengärdet alls tråkigt nog men det kanske var en bra ide ändå. Katten Gustav fick fara hem idag och det var blandade känslor även om det var nog det bästa för han. Jag fick även blommor av min farmor idag och det var ju riktigt snällt av henne. 
Testar även idag att "massera" under foten idag då och då med en boll. Läste att man skulle ha en tennisboll men jag får nöja mig med en kattleksak som nästan är rund. Visst gör det ont men så skönt när det slutar göra ont. 
Ayumuswe.com
ayumuswe.com
 Vad betyder det här egentligen?

Satt och pratade med min bästa vän om lite allt möjligt och kom på något sätt fram till om drömmar men även när jag drömde om min hopphäst, som jag kallade tokfnas. Då han helt enkelt var lite små tokig men otroligt rolig häst att hoppa med. Jag har samma dröm hela tiden nu för tiden när jag drömmer om honom och det är alltid att han vill hem. Men även att jag åker dit (känner inte igen gården alls, så jag har aldrig varit där) och väl där så hämtar jag hem honom. Sen har jag haft drömmar om han när han väl är hemma igen men det hör inte riktigt hit. Grejen är att min bästa vän drömde att vi skulle åka och hämta honom. Enligt hennes dröm så satt hon i en bil med mig och vi hade hästtransport bakom bilen för att hämta honom. Vet ni vad det läskigaste är egentligen? Hon drömde den här drömmen 22 december och enligt min fodervärd så tog vi ner han för ca 4-5 år sen. Själv har jag ingen aning då jag inte fick se han avliden och när jag skulle hämta sakerna så fick jag inte åka upp till stallet, utan hämta sakerna hemma hos henne. Fast vi sa att jag skulle hämta det i stallet då jag ville se platsen. Bara det har gjort mig väldigt fundersam och helst alla drömmar om honom. Känslan att allt han vill är att komma hem är väldigt frustrerande på sitt sätt och jag har ingen direkt kontakt med fodervärden då det är något mellan oss (inget positivt.)

Någon som kan tyda dom här drömmarna?? Så får ni gärna höra av er, skulle vilja veta så otroligt mycket varför både jag och min bästa vän har fått drömt dom här drömmarna om min lilla tokfnas.

Bara så ni vet så har detta legat och gnagt i mig i 4-3 år då allt jag vill är att få veta sanningen.

 Galen dag deluxe

Helt ärligt så vet jag faktiskt inte om jag ska skratta eller gråta för jisses vilken måndag det blev ändå. Allt började i en normal dag då jag åkte till renarna och umgicks med farmor en bra stund sedan med att även gå ut med hunden, men där slutade det normala med ett samtal. För att sen väcka en annan för att kolla på en hand som man råkad göra sig illa på en yxa. Redan under morgonen bara för att sen ”dränka” smärtan lite och efter det sova. Det slutade med att vi fick ta en tur till sjukhuset/Hälsocentralen och ut kom vi med en tejpad hand (för sent att sy) samt en sjukskrivning på tre veckor. Snyggt jobbat herre min gud vart riktigt stressade och väldigt jobbigt under denna helg.

Har även fått höra att jag borde skaffa kille och allt mellan himmel och jord. Men när den dagen kommer så kommer den såklart. Känns ju otroligt konstigt att få höra det hela tiden och helst hur gammal man är till det. Kille, barn och med mera det kommer väl med tiden? Jag älskar min egna tid så otroligt mycket att det blir jobbigt att ha folk omkring mig dygnet runt. Det kanske blir annat senare? Men just nu så är det så jag känner. Fick även höra att jag är duktig på att ”döda” folk och då menar den personen inte att ha ihjäl en annan utan mer att jag stryper all kontakt med den. Och ja det är väl så det är men varför det är så är mellan den och mig, men tro mig det blir inte bara så där utan den måste ha gjort något väldigt dumt för att få mig att regera så pass.

Imorgon så åker katten Gustav hem till sig vilket såklart känns tråkigt men även skönt att han får komma hem till sig och sin ägare. Så har även jag en mindre att tänka på.
Även om det är myr steg

Vet inte om jag ska skratta eller gråta när det kommer till att bli väckt halv sju på en söndags morgon av någon som pratar högt? Men ja efter ett tag så blev det tack och lov tyst så jag kunde fortsätta att få sova, som sagt älskar att få sova ut när jag har inget att göra på helgerna. Fram mot lunch så åkte jag till rengärdet för att fodra dom med farmor och en annan. Men innan det så pratade jag även med katten Gustavs ägare och fick veta att katten Gustav ska få komma hem till sig på tisdag. Vilket såklart känns jätte tråkigt och ja jag kommer att sakna katten men det är ju samtidigt inte min katt, så det är inget jag kan göra något åt. Utan får helt enkelt ta det som det kommer och ta vara på min tid med katten Gustav.

Får även fortsätta att kolla efter jobb eller vikariat så jag får en bättre inkomst än det jag har nu. Även om jag så gärna skulle vilja jobba med hästar, skrivandet (sociala medier) och fotografering/filma. Då det är mitt stora intresse och även något som jag gillar att göra, men det är inte många som kan få jobba med det dom vill. Jag skulle även vilja ha det som mitt egna företag, som jag har sagt förut. Men jag tror på mina idéer och hoppas på att en dag ha min gård samt mitt egna företag. Något jag kämpar med varje dag att få ett steg närmare även om det är myr steg och tänker positiva tankar till mig själv varje månad att jag kommer att klara av det.
 
 Som om den är från en annan planet

Jag är nog en av dom personerna som bara älskar att lata mig på helger. Då jag redan idag har mest bara läst, kollat youtube och sovit länge. Men även lagat mat som man behöver göra fast jag lugnt skulle klara mig på bara mackor just nu (är inte hungriga för fem öre), tvingade i mig att äta något annat än mackor. Vad kommer jag göra resten av dag/kvällen då? Se filmer, läsa och spela spel tror jag faktiskt då jag inte har något direkt intresse av att kolla på melodifestivalen alls. Gissar på att alla andra ska se på det men jag skippar känner jag då det helt enkelt inte är min cup of tea.

Har musik på Ipaden och katten Gustav kollar på den som om den är från en annan planet, ganska kawaii (sött) faktiskt. Får se hur länge katten Gustav blir kvar här då det har gått tre veckor, så ägaren har på sig en vecka att hämta hem han. Visst det kommer att bli ensamt men det är vissa saker jag inte kommer att sakna alls känns det som. Med tanke på att katten Gustav inte riktigt är den sorts katt jag själv skulle ha valt. Fast han är snäll på sitt sätt skulle jag nog allt kunna säga och det kommer bli intressant att se hur det kommer att gå för dom. Då katten Gustav är van att bo i hus nu och ägaren bor i en lägenhet som delas med några andra personer.
Jobbat som servetris med en hänförande utsikt

Vad många inte vet är att jag har jobbat som servitris på en släktings resturang, inte för att vi var släkt eller någon förmån på det utan för att jag helt enkelt sökte jobb och han fick mitt namn från Arbetsförmedlingen. Så det gick schysst till på så sätt. Men jag måste säga att utsikten där på sommaren är otroligt vackert och hänförande med lägdan utanför samt att man kan se sjön. Inte höra bilar eller något annat än se på utsikten och bara finna ett ro i skälen. Jag gillade faktiskt att jobba där mest kanske för att det var så rofyllt fast det kunde vara stressande att jobba ibland. Har även vetat att något ska hända men inte sagt det till någon då det var deras ensak att berätta och igår kom gården ut på försäljning där av även deras resturang. Otroligt tråkigt men helt förståeligt då han inte mår så bra och att deras barnbarn är 2 timmar bort. Så jag önskar dom lycka till och hoppas på att dom mår bra där dom är nu. Jag bara måste visa er restaurangen däremot så hade dom glömt tagit kort på toan därin

 
 
Alla bilder är från Hemverket som sköter försäljningen av gården inklusive resturangen.
 

Kan ni nu förstå vad jag menar att det är fint? Eller ja ni kanske inte ser så mycket på grund av snön och att dom inte hade kort på själva lägdan nedanför ingången till restaurangen. Önskar faktiskt att jag skulle kunna köpa stället och hyra ut restaurangen till någon som vill hålla den igång medan jag själv kommer att hålla på med hästar där. Det är en stor dröm och en dag ska jag förverkliga den.

 Blev inte riktigt som tänkt men nästan

Mötet avklarat och nu får vi helt enkelt vänta och se. Kollade även efter en bok jag vill läsa men även efter en filofax, fast insåg ganska snabbt att jag helt enkelt får beställa hem dom två. Tänkte även gå in på asian livs för att köpa pocky men dom hade konstigt nog stängt, så det blir att beställa även det. Vilket jag hade hoppats på att få slippa.
Små ont i foten och mätt av middagen. Handlade saker till provisoriska köket och det börjar bli bra.

2 KommentarerFavorit youtubers utanför Sverige

Skrivet 28 February - 2018, 17:36
Postat i Everyday

En relativt lugn dag med spel, YouTube klipp och läsning, liksom vad som helst för att ladda upp batterierna inför imorgon då jag ska på mötet jag fick ställa in i måndags. Nu får vi bara hålla tummarna på att det inte är kallt alls imorgon annars så får jag nog ändå stanna hemma igen. Super drygt om det blir så men inget att göra något åt.

Vad har ni för favorit youtubers utanför sverige?? Jag verkligen älskar att titta på Rachel and Jun, dom är verkligen bra tycker jag kanske mest för att jag gillar japan? Och tycker det är intressant att se men även höra hur olikt deras åsikter med mera, då Rachel är från USA och Jun är från japan. Super intressant tycker jag och måste hitta en som jag verkligen gillar från sydkorea. Annars så ser jag även på Nicoletta xo från USA och Wengie som bor nu i Kina om jag har följt med. Så har ni tips så säg till.

Det är väl vad jag har gjort idag? Inte mycket alls men på något sätt så är mitt liv så just nu och ja jag hoppas att jag kan ta vikariatet, så jag har lite annat att skriva om också.

 

 

 
3 KommentarerKan sitta i timmar

Skrivet 27 February - 2018, 17:45
Postat i Everyday

Känns som om jag mest har sovit hela dagen vilket är nästan helt sant såklart, men det blir väl så när man har varit otroligt trött idag. Då jag fick huvudvärk eller lättare migrän under film/tv tittanden igår så sov en hel del redan då. Idag så har jag helt ärligt mest bara pratat i telefon och spelat spel då jag älskar att spela antingen mystic messenger eller olika spel från Tictales som jag har på mobilen. Kan sitta i timmar med det om jag inte spelar något på min Ipad vilket också är mest bara tjej spel men även massa olika ställen där jag kan läsa böcker via plus viki.com där jag bara ser spå japansk och koreanska serier.

Så min dag har egentligen varit ganska lugn om man ändå inte jämför med igår då en av dom som bodde där jag jobbade förut dog i en trafik olycka. Jobbade på ett asylboende förut och den här personen bodde där med sin familj, otroligt tråkigt att få veta att den personen förolyckades och dom andra i den familj förlorade den personen. Jätte tråkigt tycker jag och även till en av dom andra som var med då dens barn nu har blivit föräldralösa. Otroligt tråkigt allt ihop även om det inte är mycket som jag kan göra förutom att tycka synd om alla inblandade och hoppas på att det ändå hade kunnat förhindrats.

2 KommentarerBlir mycket sparande

Skrivet 26 February - 2018, 10:59
Postat i Everyday

Alldeles för kallt ute så har inte kunnat åka och kollat på vikariatet. Så otroligt tråkigt men så är det när man inte har bil som man kan lita på till hundra procent eller ja en lånad bil. Måste köpa en egen bil fast frågan är ju för vilka pengar? Måste kolla hur det ska bli hållbart men mitt sparande med då jag sparar på två ställen. Ett där jag har 52 veckors sparande och det ökar sakta med tiden och på det andra stället hamnar det som blir över från månaden. Försöker även spara så att jag och min bästa vän/obiologiska syster kan åka iväg på en span weekend samt bo på hotell men även en shopping dag innan vi åker hem. Vi ses inte så ofta men försöker alltid att hitta på saker att göra eller åka iväg på. 2015 så åkte vi på Alice Cooper när han var i Stockholm och skulle uppträda på Gröna Lund, helt klart häftigt att vara på. Fast då bodde vi på vandrarhem och det var ingen hitt, inte alls bra städat. Så i år ska vi minsann bo på hotell har vi bestämt och det blir nog i Sundsvall som vi åker till faktiskt. Men inget är beställt eller något då vi båda måste spara som bara den. Så vi får hålla tummarna på att det blir av och förutom det så försöker jag även spara så jag kan köpa en kompakt systemkamera som jag skrev för någon dag sen. 

Så jag hoppas att jag ändå kan få ett vikariat då det blir mycket lättare att spara ihop en massa pengar då. Ni får hålla tummarna att jag fixar det.

 
Bloggade vid den tiden på Nouw.com och har kvar min blogg där med alla gamla inlägg. 
2 KommentarerInte min dag alls idag

Skrivet 25 February - 2018, 18:44
Postat i Everyday

Humöret idag har inte alls varit på topp då man har haft två galningar som har levt rövaren mest hela natten. Vilket kanske inte är något för mig egentligen samtidigt som jag har små ont i foten (tror fortfarande inget är brutet) och en ond nacke. Såna här dagar önskar jag mest av allt att bara få vara ifred och ligga i ett varmt bad med ansiktsmask på ansiktet med en bra film eller lugn musik så man bara känner hur allt rinner av en medan man tittar på ljusen. Det hade varit toppen att få ladda upp batterierna inför imorgon på det sättet. Men nu har vi tyvärr inget badkar hemma och skulle jag ha haft en ”badtunna” så hade det blivit översvämning när jag skulle ha tömt ut vattnet. Livet leker och är så himla skön, även om jag känner mig små ironisk just nu men jag ska försöka se det positiva i det. Inte det lättaste men jag gör ett sånt bra försök som det bara går. Det som är mest positivt är nog ändå att jag ska kolla på ett vikariat imorgon på ett stall. Så det kommer bli intressant att se hur det kommer att gå till oh börja med. Blir nog "massa filmer nu" men även en tidig kväll så jag kan vakna glad och pigg imorgon istället. Sorry för väldens gnäll inlägg men kände att jag ville skriva av mig. Ni är bara bäst glöm inte det. 💖 

 
 
 

 
5 KommentarerJappeloup och saknade efter min svarta fara

Skrivet 24 February - 2018, 18:14
Postat i Everyday, Svarta Faran

Äntligen verkligen kan man säga. Alla ni häst intresserade har med störst sannolikhet sett filmen Jappeloup när den kom ut 2013, vilket inte jag kunde se på då både för att jag försökte lära känna min nya jobbar kompis som jag senare skulle börja tävlings träna med. Det var ju tanken men blev inte så. Men även under den tiden så stod jag för ett jobbigt beslut om min bästa häst/vän mitt allt som inte kunde jobba som ridhäst längre och funkade inte som sällskaps dam på grund av lederna. Och det var otroligt känslomässigt jobbigt att bestämma då hon var min svarta springare eller som pappa sa svarta faran. Hon var mitt allt och på något sätt så påminde Jappeloup om henne. Så jag kunde inte se filmen innan och efter att jag lät henne somna in på vintern, att det skulle ta 5 år innan jag såg filmen är kanske konstigt. Men även under filmen så har jag gråtit bara för att jag saknar henne så otroligt mycket och önskar att jag kunnat gjort så mycket mer för henne. Filmen är underbar och riktigt bra, bara jag som har gråtit då som jag sa tidigare så påminner han lite om min dam. Så det kan man säga att jag har gjort mest hela dagen idag.

 
4 KommentarerHur ska detta gå??

Skrivet 23 February - 2018, 15:24
Postat i Everyday
Tack för dom kamera tips jag fick igår vilket är så intressant att få höra era tips. Idag så blev det en sväng till rengärdet och fodrat men även fixat lav. Vilket var en stor hit enligt dom då dom egentligen inte var så hungrig. 
Efter det så blev det en sväng till ICA för att köpa chips som jag verkkigen har längtat efter ända sen jag gjorde ilka foten. Så det blir nog lite ikväll och resten imorgon då vi ska ovanligt nog äta pizza idag. Får se hur det går då jag är riktigt dålig på att äta just pizza (tycker sällan det är gott.)  Ni kan fortsätta att ge mig tips om en kompakt systemkamera med selfie funktion och funkar bra att vlogga med. 
</div
3 KommentarerVilken kompakt systemkamera borde man köpa?

Skrivet 22 February - 2018, 13:54
Postat i Everyday
Jag älskar att fotografera och helst mest med min systemkamera men har insett att den är otroligt otymplig att ha med sig spontant. Tänkte mycket på det när jag åkte till stallet mycket och red att jag inte kunde ta med mig den. Så jag har funderat på att skaffa en mindre kompakt systemkamera och har kollat på två stycken. Men vet inte vem som är bäst eller värd att köpa. Har som sagt kollat på Sony A5100 och Panasonic DC-GX800 så om ni vet vem av dom som är mest värd att köpa så säg gärna till. Då jag kommer som sagt att film och kunna fotografera mer spontana bilder som tillexempel när jag är ute på stan. Av vad jag har märkt eller ja läst är att Panasonic är billigare än Sony och även fotar/filmar i 4K. Men det är säkert mycket mer som är annorlunda mellan dom även om jag just nu inte har sett vad mer det kan vara.
 
3 KommentarerLite bättre i foten och åkte till rengärdet

Skrivet 21 February - 2018, 13:21
Postat i Everyday
Svullanden har tack och lov gått ner på foten, även om den är väldigt öm än och gör så det är svårt att gå på. Så bestämde jag mig för att ändå åka ut till renarna även om jag inte kunde göra något alls, utan farmor fick fodra så jag försökte mest bara att gå och hålla mig på fötterna. Då jag hållde på att ramla utanför bron redan men även sen innan jag kom in i rengärdet. Kanske inte det mest upptimala men det var på något sätt otroligt skönt att få vara ute och kanske det mest idiotiska jag har gjort med en ond fot var att rida två pass (visade sig senare att jag hade haft en tå ur led och hade en väv som var paj.) Så jag är glad att det inte är så nu och att jag inte har så ont som just då.
Vad jag kommer mest vilja göra resten av dagen är nog att vara på soffan och äta värktabletter när det är för ont i foten. Men jag kommer nog att fixa med bloggen och lite annat via datorn som vanligt.
Har testat att fota i panorama och det är super kul. Är kanske sent ute med det men telefonen jag har nu finns det. Måste köpa en mindre kompakt systemkamera då min stora är för klumpig att ha med sig varje dag.
2 KommentarerAttan också har lyckas stukat foten

Skrivet 20 February - 2018, 13:15
Postat i Everyday
Idag så skulle jag ha fortsatt att överföra från min gamla portal till min nya här på blogg.se men efter att ha vrickat foten och halv sutit på den så känner jag att det blir nog mest att bara ta det lugnt. Har grymt ont men varken jag eller farmor tror att något är brutet, så det blir en dag med att "kyla" ner svullnaden och halta omkring när jag måste upp ur soffan. Hade som sagt egentligen mer lust att följa med till rengärdet än att vara här hemma med en dålig fot men ibland så blir det helt enkelt så, då får man helt enkelt bara anpassa sig efter det. Vilket inte är det lättaste när katten som man är kattvakt till här hemma hittar på en massa dumheter. Men gör så gott jag kan även om jag inte kan göra något när katten gör dumheter just nu.
 
Vad ska jag göra resten av dagen då?? Ja det blir väl fixa här då jag om 3 dagar kommer att blogga härifrån nonstop. Vilket kommer bli super kul och intressant. Men förutom det så ska jag ringa en del samtal både privat och även till arbetsförmedligen. Hoppas på att det finns ett intressant jobb som skulle vilja anställa mig då det är sjukt tråkigt att vara arbetssökande.
3 Kommentarer