Mina bästa tips om samarbete

Efter att ha funderat en hel del och även läst igenom andra bloggar på facebook grupper så vill alla mer eller mindre ha samarbeten. Så tänkte jag dela med mig 4 av mina bästa tips/att tänka på. Men det är så mycket mer än att bara skaffa ett samarbete då man ska ha koll på vissa saker. Och ja jag har haft ett samarbete med partykungen för snart ett år sen. Vilket var otroligt roligt även om jag pendlade mellan att vara otroligt aktiv och så dålig (depression, ångest) att det blev lite lidandet med bloggandet. Men fullföljde mitt samarbete så det var riktigt nice.

🦄 Är företaget/sidan seriös. Kolla genom google och läs vad andra skriver om företaget.

Vad jag menar med sida så finns det sidor där man själv ska sälja deras saker utan att ha ett ”lager”. Här gäller det att du faktiskt vet mycket om angående skatt då när man jobbar inom sociala medier måste betala skatt/deklarera om du får mer än 18 900 kr den månad som du säljer. Men även om det är ett seriöst företag.

🦄 Sida som tillexempel Interlaced influencer är oftast mycket bättre och enklare då dom skattar till dig och du får dina pengar ca 3 dagar efter godkänd inlägg antingen på youtube, instagram, blogg och bland annat snapchat. Dom får massa olika förfrågningar från företag och sen så ger du ut ett bud på hur mycket du vill ha för jobbet. Antingen kan dom ta det, neka eller så kan ni ”buda” fram ett pris.

🦄 Ta bara samarbeten som passar in på dina sociala medier, så om du har tillexempel en träningslogg så ta samarbeten inom träning. När det kommer till personlig blogg som jag har så kan jag ta det som känns bäst och något som jag känner att jag faktiskt kan skriva om med passion. Men jag skulle aldrig ta något som jag känner inte passar in i min blogg eller något som jag inte skulle rekommendera själv.

🦄 Kom ihåg att du måste vara intresserad av det du skriver om så folk kan känna att dom litar på dig. Och är du under 18 så måste din målsman godkänna samarbeten om jag minns rätt.

 

 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback