Souffle cheesecake på bara 3 ingredienser

Jag är inte världs bäst på att laga mat, kakor eller bröd. Men något jag faktiskt tycker är kul att laga ibland är den Japanska Souffle Cheesecake, som bara har 3 saker du behöver för att lyckas. Om du inte har testat den eller ens bakat så rekommenderar jag er att testa den här. Så otroligt god och jag är en som knappt äter utom mat samt bröd då.

Det här behöver du:

  • 120 gram vit choklad
  • 3 ägg
  • 120 gram cream cheese

Gör så här:

Börja med att separera ägg gulorna och äggvitan. Ta en står skål för ägg vitan. Täck sedan över skålen med äggvita med plastfolie och ställ i kylen under tiden.

Sätt ugnen på 170 grader.

Lägg chokladen i en bunke, över en kastrull med kokande vatten. Rör om tills chokladen har smält. Under tiden chokladen smälter så kan man vispa äggvitan tills den blir fast.

Tips: Man kan kolla om den är tillräckligt fast genom att testa att vända sakta men säkert på skålen tills den är upp och ner. Är den fast nog så stannar den där.

När chokladen har smält och inte har några klumpar kvar alls så ska cream cheese i och blanda ihop. Kom ihåg att fortfarande ha kvar chokladen över varmvatten badet då cream cheesen ska smälta ihop med chokladen.

När du har gjort det så kan du ta bort kastullen med varmvatten. För att sedan lägga dit ägg gulorna och blanda väl. Lägg sen i 1/3 av äggvitans smet och blanda väl, det här gör du två gånger till. 

Olja in bakplåtspapper och form som på bilden (glöm inte botten) eller i en form. Häll i smeten. Släpp pannan lätt på disken för att höja luftbubblor ur smeten. Ställ din kaka i en form på bakplåten. Häll varmt vatten i plåten.

Grädda på 170 grader i en kvart. Sedan på 15 minuter i 160 grader, för att slutligen stänga av ugnen och låt den gräddas i ytterligare 15 minuter på eftervärmen. Strö lite florsocker över (om man vill.)

 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback