Spa känsla hemma deluxe

Jag är en sån person som gillar att lata med en ansiktsmask på mig under kvällen. Vilket jag gjorde så ofta jag kunde förut när jag låg i badkaret. Men man ska inte göra det för ofta utan man kan göra det 1-2 gånger/vecka. Jag gjorde det 2 gånger i veckan och det funkade bra för mig. Och tänkte att jag skulle tipsa lite vad man kan göra för att få spa känsla men även lite ansiktsmasker man kan göra själv.

Spa käsnla spa stämning:

  • Doftljus gärna lavendel eller någon mer neutral doft alltså inget som doftar kraftigt.
  • Lugn musik eller lättsamma ljudböcker då är inte rock, punk, pop och varse versa så lämpligt. Så tänk på att det ska vara en lugn men inte så jätte hög musik.
  • Drick gärna något nyttigt som grönt te eller som i mitt fall en iskall cola.
  • Och om du är som jag som älskar att bada så funkar det med. Använd gärna badsalt eller badskum.
  • Men tänd även vanliga ljus med då om du bara har doftljus så blir det lite för kraftig lukt.
  • Släck alla lampor och bara njut av skenet från ljusen. Kom bara ihåg att blåsa ut dom när du är klar eller går ut ur rummet.

För huden:

Jag vet om bara två st som man kan lägga i badkaret som ska vara bra för huden.

  • Gör som Kleopatra och ta ett rosenblad bad. Ta då färska blad från röda rosor, i en mängd som passar dig, essentiell olja (helst rosenolja) och valfri mjölk (ko, get – vad du än föredrar) rik på proteinkalcium och vitaminers. Ett bad som tillreds såhär vårdar huden och gör den mjukare. Tänk på att det ska vara varm men inte ett hett bad.
  • Cocos olja återfuktar också huden och ta den på en sked där du kan låta den få rinna av under rinnande vatten. Något jag använde ofta så jag slapp smörja på body butter.

Håret:

Det finns massor av masker till för håret att använda och har hittat två st enkla tips.

  • Cocos olja som du kan massera ända ner i hårbotten och låta den vara där i ungefär 15 min innan du sköljer ut det. Något jag har använt själv och gillar det så mycket.
  • Denna har jag inte testat själv och denna ska vara för blankt och siden glänsande hår om man nu vill ha det. Och det är att blanda äppelcidervinäger med balsam. Och skölj ut allt, se bara till att du inte får det i ögonen. Det sista är att trycka lätt med en handduk mot håret och torka som vanlig.

När det kommer till ansiktet så finns det tusen tals olika ansiktsmasker att göra själv men också att köpa. Inget jag har gjort då jag oftast köper men kan ge tips om ni vill ha det. Har äev tips till naglarna. Så säg gärna till.

 
 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback